Havacılık Uzay Bilimleri Fakültesi

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Kılavuz Koşulu

Programın öğretim dilinde bir yıl süreli zorunlu  Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda ilgili dilde yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. Hazırlık Sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dâhil değildir. İlgili dil için Üniversitece kabul edilen;

a) Ulusal ve/veya uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversite tarafından belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak ilgili dilde  yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. Öğrencilere, “Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.

c) İlgili Fakülte bünyesinde yer alan Zorunlu Hazırlık sınıf eğitimi  Üniversitemiz Canik Yerleşkesinde  verilmektedir