Rektör’den mesaj

Sevgili Öğrenciler;

Hayatınızın en önemli dönüm noktalarından birindesiniz.

Uzun ve yorucu bir maratonu geride bıraktınız. Emeklerinizin karşılığını alacağınız, yaşamınıza yön vereceğiniz, kendiniz ve aileniz için yeni bir hayat inşa edeceğiniz önemli bir noktadasınız.

 Şüphesiz doğru tercih yapmak sadece sizin değil Ülkemizin geleceği, yarınları için de önemli. Harcadığınız çetin bir yolculuğun sonunda isabetli bir kararla 100 yıl önce ülkemizin bağımsızlığına giden yolun ilk adımının atıldığı deniz ile doğanın bütünleştiği Karadeniz’in incisi Samsun şehrinin adını taşıyan üniversitemizin bir üyesi olmanız arzusunu taşıyoruz. Emeklerin karşılık bulduğu bu hasat zamanında Samsun Üniversitesi ailesi olarak sizi ağırlamaktan son derece memnun olacağız. Bu yolculukta sizleri kutlar, başarılarınızın artarak devamını dileriz.

Üniversite hazırlık sürecinin dalgalı ve çetin denizinden üniversitemizin güvenli ve sakin limanına ulaşan ilk öğrencilerini karşılamak bizlere ayrı bir heyecan vermektedir. Nasıl ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk 100 yıl önce Samsun’da bağımsızlık meşalesini yaktıysa Samsun Üniversitesi olarak bizler de ülkemizin her alanda tam bağımsız olması için sizlerle birlikte, kökleri sağlam dalları göğe uzanan ağaçlar olarak yetiştirme azim ve kararlılığındayız.

Üniversitelerin, sadece meslek sahibi bireylerin yetiştirildiği kurumlar olmadığının bilincindeyiz. Bu yüzden araştırma ve öğrenme arzusunun hiç kesilmediği, “önce yoldaş sonra yol” mottosuyla hareket eden Üniversitemiz, bilginin evrensel yolculuğunda şüphesiz bir menzil değil, önemli bir durak olarak sizlerle daha da güçlenecektir. Malumatın değil bilginin peşinde olan bir yolculuğa birlikte yelken açma arzusundayız. Hâkim bir deniz manzarasına sahip, yeşille iç içe, tabiatla barışık, bilim ve teknolojinin en önemli araçlarıyla donatılmış bir eğitim kompleksi içinde yer alan ve alanında uzman, deneyimli bir akademisyen kadrosuyla büyüme azim ve kararlılığında olan üniversitemiz, enerji dolu siz gençlerin katılımıyla gücüne güç katacaktır.

Sosyalleşmenin öneminin farkında olmakla birlikte bireyin öz/günlüğünü vurgulayan, bilim ve sanatın kuşatıcılığına   inanan, çağı tanıyan ve bunun gereklerini yerine getiren, geçmişten devralınan mirası daha da zenginleştirerek geleceğe aktaran bir eğitim vizyonuyla siz gençlerle birlikte yürümek ve zenginleşmek için yola çıkıyoruz.

Samsun Üniversitesi Türkiye’nin en genç devlet üniversitelerinden birisidir. Yeni olmanın avantaj ve heyecanıyla bireylerin, bölgenin ve ülkenin hâlihazırdaki yönelim, gereksinim ve sorunlarıyla doğrudan ilgiliyiz. Bu şekliyle öncelikli hedefimiz, temel bilimsel konu ve soruları değişen durum ve koşullar içerisinde sürekli revize ederek yeni kalabilmenin imkânlarını zorlamaktır. Sizlerle birlikte inovasyon çağının gereklerine uygun  biçimde, bilgin kolektif keşfi ve paylaşımı konusunda, özgün yaklaşımlar geliştirmek istiyoruz.

 Değişen dünyanın sade bir takipçisi değil, bu değişimde öncü ve belirleyici bir rol alabilmek için Yükseköğretim alanında dünyada yaşanan gelişmeleri ve değişimleri yakından izlemekte ve örnek uygulamalar yapmaktayız. Her alanda dünya standartlarında bir eğitim vermeyi hedefleyen üniversitemiz siz gençlerin katılımıyla ülkemize eğitim ve öğretim alanında çok önemli katma değerler sağlayacaktır. Geleceğin yönetici ve yön verenleri olacak siz gençleri, değişen dünyaya hazırlayacak bir vizyonla yetiştirmek için Üniversitemizin çalışma ortamları, idari ve akademik kadrosu, altyapı, yönetim felsefesi ve sanayi ile yürüteceği işbirliği bu anlayış çerçevesinde şekillenmektedir.

Sevgili Gençler,

Karadeniz bölgesinin en büyük ve herkesin kendinden bir şeyler bulduğu çok kültürlü bir şehir olan Samsun; tarım, sanayi, turizm, spor, eğitim, kültür, bilim ve sanat, alanında çok önemli zenginliklere sahiptir. Bu öncü rolünü, sürekli gelişen imkânları ile de pekiştirerek sizleri en iyi şekilde ağırlamaya hazırdır. Günümüzde artık eğitim ve öğretim, sadece dersliklerde yapılan bir etkinlik olarak kabul edilmemektedir. Bireyin hayatının her alanında içinde bulunduğu mekânın imkân ve şartları içerisinde sürekli öğrenme, kolektif çalışma becerileri kazanması kampüs dışı yaşam alanlarını önemli kılmaktadır. Üniversitemiz de her öğrencinin bir birey olarak kendisine özel ilgi ve potansiyelini özgürce ve özgüvenle açığa çıkarabilmesi için gerekli her türlü sosyal ve kültürel ortamı süreç içinde sağlayacaktır.

Sizden beklentimiz, hem öğrencilik yıllarınızda hem de meslek yaşamınızda tutkunuzu asla kaybetmemeniz, seçeceğiniz yolda emin adımlarla ilerlemeniz,  mezuniyetinizle birlikte mesleki bilgi ve becerilerle donanmış ülkesine ve dünyaya hizmet edecek iyi birer insan olarak hayata atılmanızdır. Sağlıklı, mutlu ve başarılı bir öğrencilik yaşamı geçirmeniz dilekleriyle hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.

Prof.Dr. Mahmut AYDIN

REKTÖR

Furkan KOCAL
Öğrenci Destek Hattı